A Leier idén is komplett rendszerrel segíti az önkormányzatokat

Még meg sem kezdődött a tavaszi olvadás és az azzal járó áradások, és az ország jelentős része máris víz alatt áll. A Leier Hungária Kft. szakemberei szerint a csapadékvíz, a belvíz és az árvíz elvezetésére akkor kell felkészülni, amikor annak veszélye még csak fenyeget és nem akkor, amikor már valóban nagy a baj!

Az ország meghatározó építőanyag gyártó cége a sikeres 2010-es segítő kampánya után idén is rendkívüli projektkedvezménnyel, a szakmai tanácsadás mellett kedvezményes termékekkel és kedvezményes helyszínre szállítással támogatja az érintett önkormányzatokat.

- Tavaly tavasszal a heves viharok és esőzések mintegy 7 milliárd forint kárt okoztak az országban. A károk jelentősen csökkenthetők lettek volna, ha mindenhol időben gondoskodnak a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről. Hogy ebben segítsünk, a Leier Hungária Kft. 2010-ben kiemelt projektkedvezményt biztosított azoknak az önkormányzatoknak, amelyek a károk helyreállítását követően biztonságosan akarták megoldani a csapadékvíz elvezetését. A Leier akciójának köszönhetően több mint 1,5 kilométer hosszan, kedvezményes áron épült ki vízelvezető rendszer a Leier mélyépítési termékeiből – számolt be a 2010-es akció sikeréről Major Tamás, a Leier mélyépítés és környezettechnika üzletágának vezetője.

- A csapadékvíz és a belvíz okozta károk nagy része megelőzhető, ha időben felkészülünk a nagyobb mennyiségű víz hatékony elvezetésére is – mondta el Major Tamás, aki szerint az elmúlt egy évben nem sokat javult a helyzet, a víz-elvezetés megoldását az ország több településén ma is elhanyagolják. – Napjainkban is komoly ár- és belvíz-veszély alakulhat ki felhőszakadáskor a települések utcáin, mert a magánházak előtti árkokat sok helyen már régen betemették, a parkolás miatt feltöltötték, vagy a szükségesnél kisebb átmérőjű vízelvezető csövet használtak. A csapadékvíz-, belvíz és árvízkárok ellen most még lehet védekezni, még a tavaszi nagy olvadások és áradások előtt is lehet tenni ellenük – fejtette ki a Leier szakértője, aki szerint az egyetlen biztonságos megoldás az, ha mindenhol szakszerűen kiépítik a megfelelő csapadékvíz-elvezető rendszert.

- A Leier Hungária ehhez 2011-ben is jelentős támogatást, rendkívüli projektkedvezményt, a szakmai tanácsadás mellett kedvezményes áron Leier mélyépítő termékeket és kedvezményes helyszínre szállítást ajánl fel az érintett önkormányzatoknak. Az elmúlt napokban 87 önkormányzat figyelmét levélben hívtuk fel a veszélyre és a Leier támogatására, de a Leier projektkedvezménye természetesen valamennyi érdeklődő önkormányzat számára elérhető a tavasz során – mondta el Major Tamás, hangsúlyozva, hogy a Leier célja az, hogy biztonságos vízelvezető rendszereknek köszönhetően a jövőben elkerülhetőek legyenek a pusztító vízkárok.


A Leier kész megoldásokat ad a csapadékvíz-elvezetés és a csatornázás kiépítésére, legyen szó a családi házak kapubejárója alá szánt kisebb, vagy a közutak alá szánt, nagy terhet elviselő áteresz csövekről. Legalább ilyen fontosak az árokburkoló mederlapok, melyek megakadályozzák a talaj kimosódását, vagy a csapadékvíz-tartályok iszapfogó aknái, amelyek nem engedik tovább a csatornába az azt eltömítő iszapot.

Mivel a Leier cégcsoport elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért építőanyag termékcsalád kínálatában Leier környezettechnika néven külön termékcsoportot hozott létre. A már korábbiakban ismert szennyvízcsatorna hálózat kiépítése során alkalmazott tisztítóaknák, betoncsövek mellett a kínálat az elmúlt években kibővült vasbeton tartályok, szennyvíz átemelők, iszapfogók gyártásával. A termékcsoporton belül külön egységet képeznek a Leier olajleválasztó (LOL) berendezések, amelyek az átfolyó szennyezett vizet tisztítják meg a könnyű folyadékszennyeződéstől.  Az olajleválasztó berendezéseket elsősorban benzinkutak, benzin és olajraktárak, ezzel kapcsolatos ipari létesítmények, garázsok, autómosók, szervizek, szállító- és építőgépeket üzemeltető cégek telephelyei, valamint parkolók területén, és ezek elvezető rendszereiben keletkező szennyvizek tisztítására ajánlja Leier.


A 2011 tavaszán meghirdetett rendkívüli projektkedvezményre igényt tartó önkormányzatok jelentkezését az arviz@leier.hu e-mailcímen várják a Leier Hungária Kft-nél.
 

Forrás: Goodwill Communications
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Bécsi Corner Irodaház

Lajos utca 28-32.

kiadó iroda300 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Emke Irodaház

Rákóczi út 42.

kiadó iroda2661 m2
bérleti díj11.9 - 11.9 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

Máriássy utcai irodák

Máriássy u. 5.

kiadó iroda981 m2
bérleti díj7 - 9 €/m²/hó+áfa

Globe 3 Irodaház

Kórház u. 6-12

kiadó iroda766 m2
bérleti díj10.9 - 10.9 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

8 - 12m²
2018. 07. 11.
15 - 20m²
2018. 07. 03.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső