Átadták a „Harmóniában a növényekkel 2010” pályázat díjait

Két tehetséges ifjú tájépítész, Angyal Andrea és Varró Dorottya Katalin, a „deSIGN as you play” elnevezésű pályaművével elnyerte a Leier Hungária Kft. által idén ősszel kiírt, „Harmóniában a növényekkel 2010” című országos kerttervező pályázat I. díját.

A pályázók feladata az volt, hogy minél szebb és élhetőbb kertet tervezzenek a Leier kertépítő anyagok felhasználásával. Az első három helyezett és a különdíjas pályázó 2010. november 30-án, a győri Leier City Centerben, ünnepélyes keretek között vehette át értékes díjait.

 

A Leier Hungária Kft. fontos küldetésének tartja a hazánk egyetemein tanuló fiatal mérnökgeneráció támogatását. Ennek szép bizonyítéka, hogy évek óta - hagyományteremtő szándékkal - pályázatokkal támogatja a legtehetségesebb mérnökhallgatók szakmai fejlődését, és értékes díjakkal ismeri el a legjobbak munkáit. Pályázataival nemcsak értékes, hasznos technikai eszközökhöz juttatja az ifjú mérnököket, de ösztönzi őket a szakmai munkában való fejlődésre is. Az elmúlt évben a „kis ház- NAGY ÖTLETEK” országos pályázatának nyertese Lipusz Roland, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója lett. A feladat főleg építészmérnök hallgatóknak volt testhezálló.

 

Ebben az évben a kert és a természet került előtérbe, ösztönözve ezzel a Magyarországon tanuló tájrendező és kertépítő, valamint tájépítész mérnökhallgatókat is. A pályázat célja egy olyan mintakert tervezése volt, amelyben a térburkolókövek és a növények megfelelő és harmonikus egyensúlyban vannak. A Leier Hungária Kft. célja egyrészt megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel az új trendeknek is megfelelő, de funkcionalitással teli, színvonalas kertterveket, másrészt bemutatni a követendő kertépítészeti és -tervezői magatartást.

 

A „Harmóniában a növényekkel 2010” pályázaton olyan kertépítészeti tervvel lehetett nevezni, mely az esztétikai és műszaki követelményeket legmagasabb fokon kielégítő díszburkolatokat, kertépítő elemeket felhasználva, a növényekkel tökéletes harmóniát, kerti térkompozíciót alkot. Mindemellett a leendő kertépítész saját elképzelése és esztétikai, valamint tervezői fantáziája és szakmai tudása is megmutatkozik.

 

A felhívásra az ország különböző részéről érkeztek pályamunkák, de a legtöbben a budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karáról pályáztak, - az első helyezett pályázók is itt végzik tanulmányaikat. A szakmai bizottság egyhangú véleménye az volt, hogy a benyújtott pályamunkák mindegyike tükrözi a megalapozott szakmai tudást, és a belefektetett komoly munkát.

 

A „TERASZkertTERASZ” elnevezésű pályázat alkotóit részesítette a Bíráló Bizottság elismerésben: a tervezőpáros jól tagolta a szinteket, és a burkolatok kombinációját is jól oldották meg. Pályázatuk sok elemet tartalmazott, melyet részletesen kidolgozva mutattak be.

 

A harmadik helyezett „Air Kraft” jeligéjű pályázat a legvagányabban tervezett kert lett, melyben jó növény-együttesek voltak megtalálhatóak.

 

A „KIWI” jeligével benyújtott pályázat a bíráló Bizottság szerint ötletgazdag és lendületes volt, melyben a tervezők valóban társították a növényeket a díszkövekkel. A munka pozitívuma volt továbbá, hogy a tervezők körbevezették a látogatót a kertben, de pihenőhelyet is kialakítottak. Ezzel elnyerték az ezüstérmes helyezést.

 

Az abszolút nyertes a „deSIGN as you play” jeligével beadott pályázat lett, ezt tartotta a Bíráló Bizottság a legnagyvonalúbbnak, és legötletgazdagabbnak, melyre illik a „minden út Rómába vezet” idézet, hiszen az információs ház köré tervezett térben impozáns és élménygazdag kertet hoztak létre az alkotók. A bizottság tagjai szerint némi csiszolgatással érdemes lenne megvalósítani ezt a mintakertet.

 

Valamennyi pályamű szépen kidolgozott és ötletgazdag volt. Ez ösztönözte a bizottság tagjait arra a döntésre, hogy az első három helyezett mellett egy különdíjat is átadjanak.

 

A „Harmóniában a növényekkel 2010” pályázatot az Angyal Andrea - Varró Dorottya Katalin tervezőpáros nyerte meg, akik a Corvinus Egyetem hallgatói, - nyereményük egy prémium kategóriás Leier ECO-Line elektromos kerékpár volt. Második helyezett lett a Perneczky Sára - Jánossy Gergely tervezőpáros, akik egy 100.000 Ft értékű Leier ECO-Line elektromos rollert kaptak. A harmadik helyezett a Vécsey Dávid - Márton Lőrinc tervezőpáros lett, akik egy több, mint 100.000 Ft értékű digitális fényképezőgéppel lettek gazdagabbak.

 

Elismerésben részesült még a Schneider Judit - Seres Adrienn tervezőpáros, akik szintén egy értékes, 80.000 Ft értékű fényképezőt kaptak munkájuk díjazásaként.

 

A díjátadó ünnepségen elhangzott, hogy a „hagyományt” a következő években is folytatni szeretné a kiíró, hiszen a Leier Hungária Kft. számára kiemelten fontos a fiatal szakmai generációval, ezért is törekszik az egyetemekkel való minél intenzívebb kapcsolatra.

Forrás: Goodwill Communications
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

ELADÓ MT BUDAPEST TELEKOM PARK 4.250 M HUF + ÁFA

Budafoki út 103-107.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ELADÓ MT EGER 525 M HUF+ÁFA

Fellner Jakab utca 1.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ELADÓ a TERRAPARK Irodaház D tömbje - 6.470.000 EUR

Puskás Tivadar utca

kiadó iroda7000 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

ELADÓ MT MÁTÉSZALKA 195MHUF+ÁFA

Kálvin tér 5.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

MOM Park Irodák

Alkotás u. 53.

kiadó iroda1474 m2
bérleti díj16 - 16 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső