BREEAM minősítést kapott a Corvin Irodák I.

A Corvin Irodák I. épülete megkapta a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), a világszerte használt vezető környezettudatos épületminősítő rendszer BREEAM in USE - good minősítését.

A több mint 19.700 négyzetméter bérbe adható területű épület részletes, szigorú nemzetközi sztenderdek szerinti auditon ment keresztül, melynek keretében vizsgálták energetikai hatékonyságát (energia ellátó rendszerek hatásfoka, épület kialakításból adódó tulajdonságok, üzemeltetési módszertan), a közvetlen épített, természeti és szociális környezetére gyakorolt hatását, a benne dolgozók közérzetét befolyásoló tényezőket (belsőépítészeti kialakítás, szolgáltatások), az épület megközelíthetőségét (tömegközlekedés, parkolási lehetőségek, bicikli barát kialakítás). 

 

A felelős vállalati magatartás egyre fontosabb szerephez jut Magyarországon. Az elmúlt évek során erősen növekedett az érdeklődés a „zöld” épületek iránt, egyre fontosabbá vált a környezettudatosság az épületek tervezésénél, kivitelezésénél is. Fentiekre a Futureal - a régió vezető ingatlanfejlesztőjeként - szintén nagy hangsúlyt fektet, többek között azért is, mivel az általa megcélzott prémium kategóriában, a bérlő cégek számára is kiemelt szempont az iroda választásánál annak környezettudatos volta.

A környezetvédelmi minősítés tovább erősíti a Corvin Irodák iránti érdeklődést, és komoly szempont lehet a bérlői döntéseknél, hiszen egy ilyen minősítés, mint a BREEAM biztonságérzetet ad.”– emelte ki Berki János, a Futureal Development iroda üzletágának projektigazgatója.

A Futureal Csoport elkötelezett az innovatív megoldások felhasználásában, fejlesztéseinél keresi azokat a megoldásokat, amelyek csökkentik a környezet terhelését. A vállalat célja a hatékonyabb energia- és nyersanyag-felhasználás, kiemelt figyelmet fordít az alkalmazott anyagokra, azok származására és összetételére, ezáltal az épületben dolgozóknak egészségesebb, élhetőbb környezet teremt.

 

Új irodafejlesztés a Futurealnál

 

KPMG irodaház

 

Az Accor eladta a Váci úti Ibis szállodáját a Futurealnak. A hotel 2011. október 31-én zárta be kapuit és helyén egy modern irodaházat létesít az új tulajdonos.

Az Accor globális stratégiája értelmében elsősorban nem szállodatulajdonosként tevékenykedik, hanem a tulajdonosok számára kíván magas szintű szálloda-üzemeltetési, franchise, valamint professzionális eszköz- és létesítménygazdálkodási szolgáltatásokat nyújtani. A Váci úti szálloda az évek múlásával már nem felelt meg a megújult ibis által kitűzött, rendkívül magas minőségi követelményeknek, ezért döntött az Accor az eladás mellett. A szálló helyén a Futureal új 20 000 m2-es irodaházat épít, amelynek felét foglalja majd el a KPMG új budapesti központja. A 10 évre szóló bérleti szerződés 2014-ben lép érvénybe. A „built-to-suit” épület a BREEAM környezetvédelmi tanúsító rendszer legalább zöld, azaz nagyon jó szintű minősítését célozza majd meg.

 

A BREEAM minősítésről

A BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) a legelterjedtebb környezetvédelmi értékelési módszer épületek minősítésére. Az angol Building Research Establishment (BRE) által készített, a környezeti terhelést osztályozó rendszer a tervezéstől a megvalósításon át egészen az üzemeltetésig pontozza a felhasznált anyagokat és a kivitelezési technológiát. A teljesítmény alapján nyolc kategóriában pontozzák az épületet, majd a pontszámok összesítése alapján „Megfelelt”, „Jó”, „Nagyon jó” vagy „Kitűnő” minősítést kaphat az épület.

Forrás: Futureal
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Tópark - Be My City I. ütem

Sasbérc út 1.

kiadó iroda17445 m2
bérleti díj10.9 - 13.5 €/m²/hó+áfa

Eladó kereskedelmi szolgáltató ingatlan, 60%-os beépíthetőséggel!

Nagykőrös Kecskeméti út

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Blue Cube

Váci út 182.

kiadó iroda8261 m2
bérleti díj10 - 11 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

BC 22

Baross u. 22.

kiadó iroda990 m2
bérleti díj10.9 - 10.9 €/m²/hó+áfa

Roosevelt Irodaház

Széchenyi István tér 7-8.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj19.85 - 24 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

30 - 40m²
2018. 03. 24.
10 - 30m²
2018. 03. 24.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső