Cushman & Wakefield rekord bérbadással zárta a tavalyi évet

A Cushman & Wakefield (C&W) a világ legnagyobb, magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlantanácsadó vállalata, rekord bérbeadással zárta a 2012-es évet a budapesti irodapiacon. Az éves eredményt leginkább a negyedik negyedév teljesítménye emelte meg, amikor a vállalat több mint 30,000 négyzetméter irodaterületet közvetített. Az éves bérbeadás összesen több mint 68,000 négyzetméter volt, melybe két jelentős irodabérlet hosszabbítás valamint több mint 12 más tranzakció tartozik.

Ez a C&W mindenkori legkiemelkedőbb eredménye, mely a 2011-es évi adatokon is túltesz, amikor a budapesti irodapiacon közel 400,000 négyzetméteres rekord bérbeadás történt.

 

Pados Gergely Partner, a C&W budapesti iroda bérbeadási vezetője a sikeres évvel kapcsolatban elmondta: “Bár nagyon büszkék vagyunk, hogy olyan kiemelkedő méretű tranzakciókat zárhattunk, mint a Raiffeisen Bank hosszabbítása az Akadémia Bank Centerben, ahol egy globális ingatlan befektetőt képviseltünk, a többi, hozzávetőlegesen 30 darab 50 és 1000 négyzetméter közötti bérbeadási ügyletünkre is legalább olyan büszkék vagyunk, a jelenlegi kihívásokkal teli gazdasági környezetben.”

 

Ez megfelel azon hosszú távú stratégiánknak, miszerint törekszünk minden üzleti lehetőséghez proaktívan hozzáállni és minél több ügyfelet bemutatni, valamint lehetőségeinkhez mérten minél több tranzakciót kötni az általunk kínált kiemelkedő minőségű épületekben.

 

Bár a teljes 2012-es évre vonatkozó adatok még véglegesítés alatt állnak, a budapesti iroda bérbeadási volumen várhatóan a 2011-es év eredményétől 15-20 százalékkal marad majd el. Ez, a piac méretét tekintve továbbra is jó eredménynek számít. Továbbra is az újratárgyalások dominálnak és várhatóan a kihasználatlansági mutató is kevéssel 20 százalék fölött marad, mely a jövőben is nyomást gyakorol majd a piacra.

 

“Ha a közeljövőben sem lépnek be új vállalatok a magyar piacra, akkor várhatóan 2013-ban is az újratárgyalások lesznek a meghatározóak és a nagyon kevés spekulatív fejlesztés miatt a kihasználatlanság csupán kicsit csökken majd, mely továbbra is nyomást gyakorol a bérleti díjakra és a kedvezmények mértékére” fűzte hozzá Pados.  

 

A C&W budapesti irodáját 1993-ban alapították és mostanra olyan fontos megbízásokat tudhat magáénak, mint a Capital Square, a Krisztina Palace, az Infopark A, a Millennium Towers, az EWBC és a MOM Park Irodatornyok stb. bérbeadása. Az iroda bérbeadási csapat jelentős sikereket ért el az elmúlt években és 2012-ben az Euromoney ingatlanpiaci felmérésében megkapta a Magyarország legjobb ügynökségének járó díjat.

Forrás: Cushman&Wakefield
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

ELADÓ MT BUDAPEST TELEKOM PARK 4.250 M HUF + ÁFA

Budafoki út 103-107.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ELADÓ MT EGER 525 M HUF+ÁFA

Fellner Jakab utca 1.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ELADÓ a TERRAPARK Irodaház D tömbje - 6.470.000 EUR

Puskás Tivadar utca

kiadó iroda7000 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

AsiaCenter Irodaház és Bevásárlóközpont

Szentmihályi út 167-169.

kiadó iroda130 m2
bérleti díj6 - 8 €/m²/hó+áfa

ELADÓ MT MÁTÉSZALKA 195MHUF+ÁFA

Kálvin tér 5.

kiadó iroda1 m2
bérleti díj1 - 0 €/m²/hó+áfa

Bihari Irodaház

Üllői út 114-116

kiadó iroda520 m2
bérleti díj5 - 6 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


KÖVESS MINKET

Irodaház kereső