Korszerű zajvédelem az M0 déli szakaszán

A napokban készül el az állam egyik legújabb nagyberuházása – uniós források felhasználásával – amely az M0-ás déli szakaszának bővítését foglalja magában. A tenderben a legmodernebb zajárnyékoló falak kerültek beépítésre, amelyhez a Durisol elemeket a Leier Hungária Kft szállította.

A Durisol falak a legmagasabb technológiai elvárásoknak felelnek meg, hiszen kimagasló akusztikai tulajdonságokkal rendelkeznek, anyagukban színezettek, és a betonmagnak köszönhetően „vandál biztosak”.

Hamarosan már használatba is vehetik az autósok az M0-ás elkerülő új szakaszát, amelyen kibővítették és újraaszfaltozták az útpályát. A beruházás keretében több mint 1100 méter hosszúságban zajárnyékoló falat is készítettek, ennek beszállítását a Leier cégcsoport nyerte el. Az 5000 m2-es felület kialakításához a cég a legmodernebb zajárnyékoló falait, a Durisol termékcsaládot használta fel, amelyek Magyarországon lévő Leier üzemekben kerültek legyártásra. A Leier Durisol falpaneleket színezett kivitelben építtették be, ezáltal rendkívül változatos szín- és mintavilág jellemzi. A falpanelek gyártási technológiájának köszönhetően, a beépítésük munkaideje rendkívüli módon lerövidült. Kiemelten odafigyeltek a környezet védelmére is, mivel az anyagában színezett fal esetén elmaradnak a festési munkálatok így elkerülhető a káros anyagok levegőbe és földbe kerülése.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen fontos elkerülő út – mint az M0-ás körgyűrű – modernizációjában részt vehettünk és mi szállíthattuk a zajárnyékoló falakat. A zajárnyékoló falak csendesebb világot hoznak el a mögöttük lakóknak, megnövelik az ingatlanok értékét, illetve az adott település lakosainak egészséges környezetet teremtenek.” – mondta el a beruházással kapcsolatban Komlós Andor a Leier Hungária ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „Nem csak az autópálya építéseknél, hanem a vasúti beruházások esetében is alkalmazható a Leier cégcsoport a Durisol termékcsaládja, amely gyors építést tesz lehetővé és kiváló minőségének köszönhetően többletértéket tesz hozzá a projektekhez. Célunk az év második felében további beruházásokon való részvétel, és a termékcsalád további fejlesztése.”

A Leier Durisol előnyei közé tartozik, hogy préselt technológiával készült faaprítékos- cementkötéses alapanyagot tartalmaz. A gyártó garantálja, hogy a környezetbarát fabeton anyagnak köszönhetően a Durisol termékcsalád megfelel a kívánt előírásoknak, akusztikai tulajdonságaikat tekintve pedig túlteljesítik azokat. Ez a technológia biztosítja, hogy egyedülálló módon, 13-17dB zaj hangelnyelésére is képes a termék, amely az üreges belsőben található 13 cm vastag vasalt magbetonnak köszönhetően vandálbiztos. A panelek ráadásul további karbantartást nem igényelnek, az előregyártott rendszernek köszönhetően, gyorsan, szinte lego-szerűen építve a helyükre emelhetőek és összeépíthetőek, így néhány óra alatt, kis munkaerő-szükséglettel és egy daruval ellátott tehergépjárművel több száz méteres zajárnyékoló fal is megépíthető.

A Leier hisz abban, hogy a minőségi zajárnyékoló falak az országos közutak és a vasúthálózatok mellett, élményparkok, játszóterek, továbbá főutak közelében található lakóházak, bölcsődék és óvodák zajszigetelésére is megoldást kínálnak. Utóbbiak esetében kiemelten fontos a nyugodt környezet megóvása, hiszen a nyílászárók cseréje sokszor nem elegendő.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Bécsi Corner Irodaház

Lajos utca 28-32.

kiadó iroda300 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Emke Irodaház

Rákóczi út 42.

kiadó iroda2661 m2
bérleti díj11.9 - 11.9 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

Róna Office Center

Budapest, Angol u. 38.

kiadó iroda564 m2
bérleti díj3 - 8 €/m²/hó+áfa

Millennium Tower II.

Lechner Ödön fasor

kiadó iroda1 m2
bérleti díj13.5 - 15 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

8 - 12m²
2018. 07. 11.
15 - 20m²
2018. 07. 03.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső