Leier: tudatos fejlesztés a környezetvédelemért

A környezettudatos gyártásban és annak védelmére irányuló felelős gondolkodásban látja a jövő garanciáját a Leier. A Magyarországon nyolc gyártóüzemmel rendelkező cégcsoport az elmúlt évek milliárdos beruházásaival, környezetbarát gyártástechnológiai fejlesztéseivel igazolta, hogy az építőanyag-gyártás területén érdemes előre tekinteni és folytonosan új lehetőségek után kutatni.

Amíg a 2010-es év iparági tendenciái az építőipari csődök és gyárbezárások számának növekedését, termelés-leállításokat, illetve a korábbi évekhez mérten felgyorsult leépülési folyamatot mutattak, addig Magyarország egyik legmeghatározóbb építőanyag-gyártója, a Leier az elmúlt években milliárdos beruházásokat hajtott végre. A Leier a hazai építőipari cégek között az egyik legtöbbet fejlesztő vállalat, mindamellett számos üzletággal és a legszélesebb termékkínálattal is rendelkezik. Környezettudatos gyártóként a céget két vezérelv irányítja: megfelelve az esztétikai követelményeknek, a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítse a kivitelezők munkáját, miközben felelősségteljesen, a természetet és a környezetet maximálisan tiszteletben tartva hozzájáruljon az építési munkákhoz.

A cégcsoport hazánkban nyolc gyártóüzemmel rendelkezik, amelyekben minden termelési folyamat a lehető legkisebb környezetterheléssel jár. A környezetet is védő gyártást milliárdos értékű fejlesztésekkel, beruházásokkal valósítja meg a Leier, a komoly fejlesztési háttérrel rendelkező termékeket így zárt rendszerben, környezetbarát módon állítja elő. A vállalat térburkoló kövei például jóval kedvezőbb megoldást nyújtanak az aszfaltnál, hiszen kizárólag természetes alapanyagokból állnak, a fugák között a csapadékvíz visszaszivárog a talajba, fenntartva ez által annak vízháztartását. Továbbá a térkövek lerakása és esetleges újrafelszedése is könnyű, nem igényel nagy erőgépeket, és esztétikai károsodás sem éri a díszburkolatot a munkálatok közben.

Mivel a cégcsoport folyamatosan innovációra és bővítésekre törekszik, így minden üzletága idényről idényre megújul, ezért még a válság ellenére is képes volt milliárdos gyártásfejlesztéseket létrehozni. Erre példa a több mint 2 milliárd forint költségű gönyűi, pécsi és kiskunlacházi üzem-modernizálás is. A Leier nem csupán az építőanyag-gyártás területén igyekszik a lehető „legzöldebbnek” lenni, de folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket is, amelyekkel terjesztheti üzenetét, ami a „gondolkodj, van másik út, másik mód is”. Ebből a szemléletből kiindulva az elmúlt év elejétől -Leier ECO-Line márkanév alatt elektromos járműveket is forgalmaz a cégcsoport. A zajmentes járművek a (nagy)városi dugók által okozott légszennyezésre is releváns megoldást jelentenének.

Komlós Andor, a Leier Hungária ügyvezetője így fogalmazott: „Az élhetőbb környezetért mindenki tehet valamennyit; nem kell bonyolultan gondolkodni. Ha például gondozzuk, ápoljuk az utcafrontot, szelektíven válogatjuk a szemetünket, akkor már ezekkel a gesztusokkal is jelentősen hozzájárultunk környezetünk megóvásához. Gazdasági társaságként természetesen makroklíma-szinten keressük azokat a területeket, amelyek ma még elhanyagoltak, nincsenek benne a (szakmai) köztudatban, azonban szinte a 24. órában járunk, és foglalkoznunk kell velük. Példaként említhetjük az utak mellett található ún. zajvédő falakat. Magyarországon alig található olyan település, ahol a lakosság nyugalmát ilyen speciális és esztétikailag is szép elemekkel védik a megnövekedett forgalom okozta zajártalmaktól. Ezen is szeretnénk változatni meghatározó építőanyag-gyártó cégként.”

Forrás: Stern Communications
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Bécsi Corner Irodaház

Lajos utca 28-32.

kiadó iroda300 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Emke Irodaház

Rákóczi út 42.

kiadó iroda2661 m2
bérleti díj11.9 - 11.9 €/m²/hó+áfa

A BUDAÖRSI 125

Budaörsi 125/A

kiadó iroda931 m2
bérleti díj7 - 12 €/m²/hó+áfa

River Estates

Váci út 35.

kiadó iroda9324 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Nivelco Trade Center

Dugonics u. 11.

kiadó iroda761 m2
bérleti díj6.5 - 9 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

8 - 12m²
2018. 07. 11.
15 - 20m²
2018. 07. 03.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső