Újabb irodaházat adtak el - ezúttal Budán

Jelentős befektetési tranzakció került lezárásra Budapesten. A Colliers International budapesti irodája képviselte az eladó Bluehouse Capital-t az Infopark E irodaház Diófa Alapkezelő által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap részére történő értékesítése során. Az Infopark E, ami eddig a legnagyobb, 2015-ben Magyarországon gazdát cserélt önálló épület, a kiemelkedően teljesítő dél-budai alpiac prominens Infopark fejlesztési projektjének legújabb irodaháza.

Az eladó, a Bluehouse Capital magántőke befektetési társaság még 2012 októberében vásárolta meg az ingatlant. Azóta a bérlői mix feljavításával és a teljes kihasználtság elérésével sikeresen újrapozícionálták az épületet. Az Infopark E értékesítése az ügylet értékének tekinteté ben az idei év legnagyobb önálló ingatlan tranzakciója, egyben a Colliers harmadik intézményi ügylete 2015-ben. Ez a tranzakció nagy lökést ad a helyi ingatlanpiacnak, ami az elmúlt két év során visszanyerte a lendületét.

Újabb irodaházat adtak el - ezúttal Budán

Az irodaház adatlapjának megtekintéséért kattints a képre!

A Diófa Alapkezelő által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, mint új tulajdonos egy magas minőségű, 'A' kategóriás, jövedelemtermelő irodaházzal bővítette ingatlan portfolióját. "Egy kiemelkedő minőségű épület a kiemelkedően sikeres és a budapesti IT cégek számára rendkívül fontos Infoparkban." - tette hozzá Vécsey Bence, a Colliers International ingatlan befektetési üzletágának igazgatója.

"Az elmúlt három év során, amíg a Bluehouse volt a tulajdonos, újrapozícionálási stratégiánkat követve megszűntettük az üres területeket és megnöveltük az átlagos hátralévő futamidőt és ezzel egy 'A' kategóriás intézményi terméket hoztunk létre. Magyarország fokozatosan visszanyeri a helyét a KKE régió legvonzóbb befektetési piacai között."- mondta Yannis Ganos, a Bluehouse Capital Befektetési Igazgatója.

“Nagyon örülünk, hogy ingatlan portfóliónkat egy ilyen magas minőségű irodaházzal bővíthettük. Ez volt a második tranzakciónk az idei évben, de további befektetési lehetőségeket is vizsgálunk, és szeretnénk az egyik legaktívabb befektető maradni a magyar piacon." - mondta Biró Gergely, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója.

Vécsey Bence elmondta, hogy az épület teljes bérbeadottsággal rendelkezik, többek között olyan nemzetközi cégeknek ad otthont, mint a Lufthansa Systems, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet és a National Instruments, amelyek attraktív kockázati szint melletti stabil pénzáramot biztosítanak az új tulajdonosnak.

"Budapest nagyszerű lehetőséget jelent azon befektetők számára, akik a KKE régió többi piacához képest hozam prémiummal keresnek minőségi termékeket. Megnövekedett befektetői érdeklődést tapasztalunk Magyarország iránt, ami elsősorban irodaházakra és kiskereskedelmi ingatlanokra irányul, így biztosak vagyunk benne, hogy a tranzakciós volumen év végére jelentősen meghaladja majd a 2014-es szintet." - tette hozzá Vécsey Bence.

A tranzakció során az eladót a CMS Cameron McKenna, a Diófa Alapkezelőt a Jalsovszky Ügyvédi Iroda képviselte.
 

Bár a közleménnyel együtt nem kerül közlésre az irodaház vételára, a becsléseink szerint mintegy 37-38 millió euró lehetett. Erre az alapján következtethetünk, hogy a tavaly nyáron eladásra került Green House irodaház és az Infopark E épületének bérbeadható területe közel azonos, valamint a nettó működési bevétel (NOI) is hasonló szinten van, az egy év alatt bekövetkezett piaci javulás pedig vélhetően valamivel magasabb szummát eredményezett, mint a Green House 2014-es 36 millió eurós vételára.
Tartalmi partnerünk a 

Iroda és irodaház ajánló

Bank Palace

Nagysándor József utca 6.

kiadó iroda800 m2
bérleti díj15 - 15 €/m²/hó+áfa

Bécsi Corner Irodaház

Lajos utca 28-32.

kiadó iroda300 m2
bérleti díj12 - 14 €/m²/hó+áfa

Emke Irodaház

Rákóczi út 42.

kiadó iroda2661 m2
bérleti díj11.9 - 11.9 €/m²/hó+áfa

Akadémia Business Center

Akadémia u. 6.

kiadó iroda1415 m2
bérleti díj18.5 - 18.5 €/m²/hó+áfa

Víziváros Office Center

Kapás utca 6-12.

kiadó iroda3463 m2
bérleti díj12.5 - 14 €/m²/hó+áfa

Manta Offices

Thaly Kálmán utca 39.

kiadó iroda1210 m2
bérleti díj11 - 13 €/m²/hó+áfa

Adja fel Ön is ingyen irodakeresését!

35 - 45m²
2018. 08. 15.
60 - 70m²
2018. 08. 08.

Meghirdetné irodakeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Irodaház kereső